Till alla projekt

Kv Pagen - Vindsetage

Vindsprojekt

Utmaningen i detta projekt var att riva befintligt lägenhet med en komplexa takkonstruktion. Lägenheten konverterades helt till en vindsetage med utökad boarea i både outnyttjat tornrum och i krypvinden samt byggnation av en ny takterrass i en takvinkel.

Befintligt lägenhet om 57m² revs helt till synliga bjälklag i golv, väggar och tak. Då upptäcktes att outnyttjade ytor bl.a igen tornrum, kattvind och krypvind som kunde konverteras till boarea och biarea. Ny total boarea uppmättes till ca. 97.

Faser i projektet

Behovsanalys

Anbud / ABK09

Bygglovsprocess

Projektering

Projektledning

Upphandlingar / FU

Ljusarkitektur

Kvalitetsansvar

Byggprocess

Projektstyrning

No items found.

FÖRUTSÄTTNINGAR

Befintlig lägenhet revs totalt. Nya bärverk för tak, väggar, golv och takterrass uppfördes. Bild 1) gamla entrén öppnades upp, taket lyftes, badrummet intill utökades där badrumstaket utgjorde goolv för ett sovrum. Bild 2) Murstocken gjordes om för installation av eldstad. Sovrummet blev en del av ett större vardagsrum. Bild 3) Bakom TV:n revs väggar och tak för för att bygga om det dolda tornrummet till välvd lounge med platsbyggd soffa. Bild 4) Kök och snedtag revs och möjliggjorde större volym av det nya köket. Bild 5) I takvinkeln byggdes nya fönsterparti och en takterrass.
No items found.

Kontakta oss

Tack för ditt meddelande!
Vi återkommer så snart vi kan.
Något gick fel när meddelandet skulle skickas. Försök igen!