Till alla projekt

Kv Lindormen 4

Vindsprojekt

Utmaningen var låg taknock, många murstockar, råvind ovan grannarnas undertak samt att skapa en ljus luftig etagevind med sammankoppling till en underliggande mindre lägenhet.

Tack vare att råvinden var placera i en takvinkel såg vi möjligheten att bygga stora fönsterpartier mot en stor terrass om ca.35m². Våningen var utrustad med KNX- & Creston moduler för trådlös styrning av golvvärmen, belysningen, gaseldad öppna spisen och AV ljud & bild även utanför hemmet.

Faser i projektet

Behovsanalys

Anbud / ABK09

Bygglovsprocess

Med extra krav om bla bla (Bygglovsprocess)

Projektering

Med extra krav om bla bla (Projektering)

Projektledning

Med extra krav om bla bla (Projektledning)

Upphandlingar / FU

Med extra krav om bla bla (Upphandlingar / FU)

Ljusarkitektur

Med extra krav om bla bla (Ljusarkitektur)

Kvalitetsansvar

Byggprocess

Med extra krav om bla bla (Byggprocess)

Projektstyrning

Med extra krav om bla bla (Projektstyrning)
No items found.

Förutsättningar

Ett byggprojekt i en gammal råvind kräver noga övervägande och planering. En sådan byggnad har ofta en unik arkitektonisk karaktär och kräver särskilda tekniska och praktiska lösningar för att kunna omvandlas till en modern och funktionell miljö. Det är också viktigt att ta hänsyn till byggnadens kulturhistoriska värde och se till att eventuella förändringar inte skadar dess integritet. En grundlig undersökning av byggnadens konstruktion och tekniska installationer är också en nödvändig förutsättning för att säkerställa en säker och tillförlitlig byggprocess.
 Råvindens mörka träbjälkar och takbjälkar skapar en stark kontrast mot det ljusa interiören och ger byggnaden en charmig och historisk känsla.
No items found.

Kontakta oss

Tack för ditt meddelande!
Vi återkommer så snart vi kan.
Något gick fel när meddelandet skulle skickas. Försök igen!